Новини за Bulgaria Sports & Wellness Show

Предвид влошаващата се епидемиологична обстановка и новата заповед на здравния министър – РД-01-651/ 11.11.2020 г., която драстично ограничава броя на участниците в обществени мероприятия до максимум 30 човека, Bulgaria Sports & Wellness Show няма възможност да бъде проведено на обявените дати – 20-22 ноември 2020 г.

Сумите за всички закупени за събитието билети ще бъдат изцяло възстановявани на съответните каси или през сайта на EpayGo.

Повече информация очаквайте в близките дни.

Възстановяването на фитнес индустрията в България ще бъде трудно, но то вече започна

На 21 май 2020 г. се проведе първото издание на SPORTS & WELLNESS Virtual SHOW (SWVS) – онлайн конференция за професионалисти и инвеститори във фитнес индустрията, както и за хора, които се интересуват от активния начин на живот, спортното и здравословно хранене. SWVS, което е събитие на организаторите на Bulgaria Sports & Wellness Show, беше разделено на две дискусии – „Фитнес индустрията днес: какви са предизвикателствата, има ли скрити възможности и печеливши стратегии?“ и „Тенденции в здравословното и спортно хранене: как да изградим правилния режим?“.

Можете да прочетете кратко обобщение на първата дискусия, както и да изгледате пълния й запис безплатно тук:

Фитнес индустрията днес: какви са предизвикателствата, има ли скрити възможности и печеливши стратегии?

Нови дати! Bulgaria Sports & Wellness Show ще се проведе между 20 и 22 ноември 2020 в Интер Експо Център

9.03.2020 г. (София) – Във връзка с развитието на ситуацията с коронавируса в страната, загрижеността за здравето участниците във фестивала и предвид заповед № РД-01-117/08.03.2020 г. на Министерството на здравеопазването, след конструктивни консултации с Интер Експо Център, организаторите на Bulgaria Sports & Wellness Show 2020 обявяват нови дати на събитието  – 20, 21 и 22 ноември 2020 г.

Най-важното, във връзка с това отлагане:

 • Условията за всички изложители се запазват, единствено залата за провеждане на фестивала най-вероятно ще бъда друга.
 • Всички закупени билети ще важат без презаверка.
 • Очакват се някои размествания в програмата, но новата програма ще бъде поне толкова интересна като настоящата (ако не и по-интересна).

Очаквайте скоро повече подробности или се свържете с нас на тел.  0889 203 606 или 088 843 6403.

Изясняване на ситуацията около последните разпоредби, свързани със забраната за провеждане на събития на закрито

9.03.2020 г.  (София) – Във връзка с последното развитие на ситуацията с короновируса в България и влязлата в сила забрана за провеждане на събития на закрито, бихме искали да уверим всички наши изложители и притежатели на билети за Bulgaria Sports & Wellness Show 2020, че правим всичко възможно да защитим техните интереси. 

Вчера, Министерството на здравеопазването издаде заповед № РД-01-117/08.03.2020 г., в която е посочено следното:

 • Преустановяват се посещенията на културни мероприятия, в това число и кина;
 • Спортните мероприятия да се провеждат без публика;
 • Забранява се провеждането на всякакви масови мероприятия, в които участват деца;

Понеже в документа не е посочено изрично, как се процедира по отношение на изложенията, в момента ние проверяваме, дали Bulgaria Sports & Wellness Show попада в обсега на тази заповед или не.

Веднага, щом получим информация, ще я споделим тук. 

За допълнителна информация във връзка с Bulgaria Sports & Wellness Show можете да се свържете с нас: 
Георги Дучев – директор събитие: 0888 436 403
Ива Георгиева – оперативен директор: 0889 203 606
Email: info@bsws.bg

НСА стана партньор на Bulgaria Sports & Wellness Show 2020

Национална Спортна Академия „Васил Левски“ се включва като партньор на Bulgaria Sports & Wellness Show 2020. Най-авторитетната институция в спорта у нас реши да подкрепи най-големия фестивал в тази област, който си поставя за цел да популяризира физическата активност и да мотивира българите да започнат да се движат за по-пълноценен и балансиран живот.

Националната спортна академия „Васил Левски“ е създадена през 1942 г. с указ на цар Борис III с името Висше училище за телесно възпитание. През 1953 г. е преименувана на Висш институт за физическо възпитание и спорт (ВИФ) „ Георги Димитров“, а през 1995 г. с указ на Народното събрание е преименувана на Национална спортна академия „Васил Левски“.

НСА „Васил Левски“ е единственото специализирано висше училище в България, което предлага образование на университетско ниво по три основни направления – спорт, физическо възпитание и кинезитерапия.

Bulgaria Sports & Wellness Show 2020 e най-големият фестивал и изложение за спорта и активния начин на живот у нас и ще се проведе между 13 и 15 март 2020 г. в Интер Експо Център София.

Програмата на BSWS 2020 по дни и часове е тук, а кой ще участва в нея можете да научите оттук,

Билетите за посещение на събитието са все още с преференциални цени и могат да бъдат поръчани онлайн тук или закупени от всички каси на Изипей.

Фирми – доставчици на продукти и услуги в областта на спорта и уелнеса, които желаят да запознаят аудиторията на събитието със своята дейност, все още имат възможност да се включат като изложители. За целта е достатъчно да се свържат за повече информация с организаторите – на телефони 0889 203 606 и 0884351431 или имейл: info@bsws.bg

Много водещи доставчици за спорта и фитнеса вече заявиха участие в Bulgaria Sports & Wellness Show 2020. Сред тях са Matrix Fitness (Johnson), Атама (Technogym), Enginex, Vibro Fit Bulgaria, Албена АД, Гранд Хотел Милениум София, Fit & Shape, BodyConstructor, Nutrend Bulgaria, Raffy Fitness Foods, Roobar, Хармоника, СуиКо ЕООД, Verve Teas, CaliVita, Rondovital, Amway, Дипломат Плаза, HRS International, Севтополис Медикъл § Спа, Спа Хотел Хисар, BulDock, VIP Plus, Green life International, Хербамедика, Organic Life Tree, Airfree, V Innovations, Wood Foods, Цветита Хербал, Black Roll, Biliana Yotovska Label, Бионат, Цептер България и други.

Златен медиен партньор на Bulgaria Sports & Wellness Show 2020 e Фрамар, а медийни партньори са BodyconstructorWness TV и Hotel & Restaurant Week

Известни спортисти, фитнес треньори и експерти по хранене в програмата на Bulgaria Sports & Wellness Show 2020

Организаторите на Bulgaria Sports & Wellness Show 2020 обявиха програмата на фестивала. По време на трите дни на събитието, посетителите ще имат възможност да видят и разговарят с някои от най-успешните български атлети, да присъстват на лекции за здравословно хранене и тренировъчни режими, както и да наблюдават открити тренировки и демонстрации по бодибилдинг, кикбокс, граплинг и други спортове и бойни изкуства.

Семинарната програма на BSWS 2020 е разделена условно на два потока – мотивационен и информационен. В мотивационната част, успешни български спортисти ще говорят за пътя, който са извървели, до титлите им, трудностите, с които са се сблъсквали по този път, както и за предизвикателството, веднъж изкачил се до върха, да успееш да се задържиш на него.

Лекторите в информационната част на семинара ще споделят практически идеи и съвети, как да започнем с тренировките, как да планираме здравословен хранителен режим, а също, кои са най-честите грешки, които трениращите правят и как да бъдат избегнати те.

Сред лекторите и презентаторите на Bulgaria Sports & Wellness Show 2020 ще бъдат волейболната ни легенда Любо Ганев, ултрамаратонецът Краси Георгиев, фитнес треньорите Инес Субашка, Лазар Радков и Калин Петков, световните шампиони в различни бойни изкуства Камен Георгиев, Владимир Вълев и Пламена Димова, леководолазът Ина Димитрова, екстремният парапланерист Веселин Овчаров, експертът по храненето Надя Петрова и много други.

Цялата програма може да бъде прегледана тук >>

За Bulgaria Sports & Wellness Show 2020
Bulgaria Sports & Wellness Show 2020 ще събере между 13 и 15 март 2020 г., в зала 1 на Интер Експо Център София, хиляди любители на активния начин на живот, а също световни и европейски шампиони в различни спортове, треньори, експерти по хранене и рехабилитация, както и фирми – доставчици на оборудване, екипировка и спортни добавки.

Bulgaria Sports & Wellness Show е:

 • фестивал, който ще събере под един покрив над 5000 спортисти, треньори, нутриционисти, експерти, фирми – доставчици, както и многобройни любители на спорта и фитнеса.
 • изложение, на което водещи доставчици ще представят последните тенденции, продукти и услуги в областта на храненето, екипировката и активния начин на живот.
 • Мотивационен и информационен семинар, на който ще видите някои от топ атлетите на България, както и експерти в областта на фитнеса и храненето.

Организаторите на Bulgaria Sports & Wellness Show 2020 предвиждат, всеки посетител да има възможност сам да се включи в различни предизвикателства и физически активности. За целта, в центъра на залата ще бъде изградена спортна зона, в която ще бъдат монтирани последно поколение спортни уреди, а част от фирмите – изложители ще доведат и свои фитнес треньори, които безплатно ще съветват посетителите за по-ефективни тренировки, хранене и възстановяване.

Много водещи доставчици за спорта и фитнеса вече заявиха участие в Bulgaria Sports & Wellness Show 2020. Сред тях са Matrix Fitness (Johnson), Атама (Technogym), Enginex, Vibro Fit Bulgaria, Албена АД, Гранд Хотел Милениум София, Fit & Shape (Healthy Foods & Drinks), BodyConstructor, Nutrend Bulgaria, Raffy Fitness Foods, Roobar (Смарт Органик АД), Хармоника, СуиКо ЕООД, Verve Teas, CaliVita, Rondovital, Amway, Дипломат Плаза, HRS International, Севтополис Медикъл § Спа, Спа Хотел Хисар, BulDock, VIP Plus, Green life International, Хербамедика, Organic Life Tree, Airfree, V Innovations, Wood Foods, Цветита Хербал, Black Roll, Biliana Yotovska Label, Бионат, Цептер България и други.

Златен медиен партньор на Bulgaria Sports & Wellness Show 2020 e Фрамар, а медийни партньори са Bodyconstructor и Wness TV.

Пуснаха в продажба билетите за Bulgaria Sports & Wellness Show 2020

Започна продажбата на билети за най-големия фестивал на спорта и активния начин на живот у нас – Bulgaria Sports & Wellness Show 2020, който ще се проведе между 13 и 15 март 2020 г. в Интер Експо Център. Билетите са два типа – еднодневни и тридневни, с цени, съответно 12 и 24 лв. и могат да бъдат поръчани през системата на Epay Go 

В продължение на три дни, над 5000 посетители ще посетят Bulgaria Sports & Wellness Show, което ще предложи богата и наситена програма от мотивационни и информативни лекции, демонстрации на различни спортове и открити тренировки, водени от топ атлети.

Над 40 лектора – световни и европейски шампиони, треньори, експерти в храненето и рехабилитацията, журналисти и спортни инфлуенсъри, се включват в RE:ACTIVE – откритият семинар на Bulgaria Sports & Wellness Show

Голямата среща на българските шампиони
За първи път, събрани на едно място, по време на BSWS 2020 ще бъдат представени много от най-изявените български спортисти, както и техните спортове. В серия от интервюта на сцената, те ще споделят за трудностите, през които са преминали, какви са били предизвикателствата по пътя към шампионската титла, какво ги движи и мотивира да успяват.

Информация от извора
Как правилно да планираме тренировъчния и хранителния си режими? Как да подберем екипировката си? Защо е важно тренировките да се съчетават с добро възстановяване? – това са само част от въпросите, на които ще отговорят експертите – нутриционисти, рехабилитатори и фитнес треньори.

Бързо раздвижване в спортната зона
Всеки от посетителите на BSWS 2020 ще има възможност да присъства на открити тренировки на някои от най-изявените силови атлети у нас, да почерпи информация „от извора“ и ако реши – сам да демонстрира формата си.

Най-голямото изложение в бранша
Десетки фирми и брандове ще запознаят аудиторията с техните продукти и услуги, по модел на някои от най-добрите подобни изложения в тази област в света.

Амбицията на организаторите е да съберат на едно място утвърдени вносители и производители на спортни стоки и екипировка, които да представят последните новости в тяхната област. В рамките на изложението ще бъдат представени спортно и фитнес оборудване, здравословни и спортни храни и хранителни добавки, спа и уелнес услуги, спортна мода, тренировъчни и хранителни програми и други.

СПА и уелнес зоната на BSWS 2020 ще запознае посетителите с атрактивни уелнес дестинации и програми

Част от Millennium Spa § Wellness Centre в новия Гранд хотел Милениум София.

В рамките на Bulgaria Sports & Wellness Show 2020 ще бъде обособена специална „СПА и уелнес зона“, в която ще бъдат представени курорти, спа, спортни и уелнес центрове и въобще бизнеси, които осигуряват услуги, свързани с активния и здравословен начин на живот.

СПА и уелнес зоната на BSWS 2020: кои са следващите дестинации за здравословна почивка?
Пред последните няколко години, една от промените в бизнеса, които хотелиерите по цял свят наблюдават е все по-голямото внимание, което техните клиенти обръщат на здравето и добрата си физическа кондиция. В тази връзка, ето чеклист с няколко въпроса, чрез който можете да проверите готовността на вашия хотел да посрещне този по-различен тип гости:

 • Разполага ли вашият хотел с добър фитнес и спа център?
  Предлагате ли богат набор от спа процедури?
 • Предлагате ли антистрес и антиейджинг програми, както и такива за регулиране на теглото?
 • Осъвременихте ли менюто на ресторанта със здравословни храни и такива, доставени от местни производители?
 • Създадохте ли условия, гостите Ви да могат да общуват и да се социализират помежду си в рамките на хотела?

Ако можете да отговорите положително поне на три от по-горните въпроси, то вашият хотел или уелнес център има своето място на Bulgaria Sports & Wellness Show. Като изложители в спа и уелнес зоната на изложението вече потвърдиха участие курорти, хотели и въобще бизнеси, които предлагат оборудване и програми, свързани със здравословния начин на живот.

За собствениците и мениджъри на тези бизнеси, разрастващата се популярност на уелнеса е не само шанс да „яхнат“ една огромна вълна и да привлекат нов бизнес, но и възможност да затвърдят позициите си на един, в близко бъдеще, силно конкурентен пазар.

Кой ще посети “СПА и уелнес зоната” на Bulgaria Sports & Wellness Show 2020?
Сред посетителите на “СПА и уелнес зоната” ще бъдат любители на здравословния начин на живот, спортисти, професионалисти (фитнес и персонални треньори, рехабилитатори и др.), туроператори и туристически агенции, които организират приключенски или уелнес екскурзии и турове, производители и вносители на спортна екипировка и оборудване и други.

Тридневната програма на Bulgaria Sports & Wellness Show събира шампиони, фитнес експерти, журналисти и спортни инфлуенсъри

RE:ACTIVE е откритият семинар на Bulgaria Sports & Wellness Show 2020. В него ще се включат над 40 лектора и посланици на събитието – световни и европейски шампиони, експерти в храненето и рехабилитацията, специалисти по дигитален маркетинг, журналисти и спортни инфлуенсъри.

На сцената в залата, посетителите ще видят и чуят вдъхновяващи истории за спортни успехи, ще получат съвети за здравословно хранене и тренировки, ще научат за последните тенденции в инвестициите, управлението и маркетинга на спортни обекти.

Лекционната част ще бъде съчетана с открити тренировки и демонстрации на различни спортове.

Посетителите на Bulgaria Sports & Wellness Show ще могат не само да наблюдават, но и активно да се включват в различни състезания, да задават въпроси на лекторите, да се снимат с любимите си спортисти, да тестват оборудване и екипировка.

Доза мотивация с „Голямата среща на българските шампиони“
За първи път, събрани на едно място, по време на изложението ще бъдат представени много от най-изявените български спортисти, както и техните спортове. В серия от интервюта на сцената, те ще споделят за трудностите, през които са преминали, какви са били предизвикателствата по пътя към шампионската титла, какво ги движи и мотивира да успяват.

Информация от извора
Как правилно да планираме тренировъчния и хранителния си режими? Как да подберем екипировката си? Защо е важно тренировките да се съчетават с добро възстановяване? – това са само част от въпросите, на които ще отговорят експертите – нутриционисти, рехабилитатори, фитнес треньори и др.

Здравословният и активен начин на живот ще бъдат застъпени и чрез серия от специализирани лекции в тази насока.

Специално за професионалната аудитория от инвеститори и мениджъри, в семинарната програма ще има лекции и дискусии, свързани с тенденциите в инвестициите, управлението и маркетинга на спортни, спа и уелнес обекти.

Между 13 и 15 март 2020, Bulgaria Sports & Wellness Show ще събере звезди и любители на спорта в Интер Експо Център

Над 5000 хиляди спортисти и любители на спорта и активния начин на живот се очаква да посетят първото издание на Bulgaria Sports & Wellness Show. Събитието ще се проведе на 13, 14 и 15 март 2020 г. в зала 1 на Интер Експо Център София.

Срещни се с шампионите
Амбицията на организаторите е да представят пред широка публика много от най-изявените български спортисти, както е техните спортове. Световни и европейски шампиони по силови, бойни, екстремни и олимпийски спортове, спортни и уелнес инфлуенсъри, експерти по спортно и здравословно хранене ще се срещнат с фенове и любители на спорта, ще направят демонстрации и ще отправят предизвикателства към аудиторията.

Раздвижи се
За първи път в България ще бъде изградена реплика на прочутия в цял свят Muscle Beach във Венис, Лос Анджелис. Всеки от посетителите ще има възможност да присъства на открити тренировки на някои от най-изявените силови атлети в България, да почерпи информация „от извора“ и ако реши – да демонстрира формата си.

Кросфит и стрийт фитнес площадки ще допълнят възможностите, посетителите да се включат активно в събитието и да предизвикат себе си.

Запознай се с новостите
Вносители и производители на спортни стоки и оборудване ще представят новостите в тази област. В рамките на изложението ще бъдат представени също спортна мода и екипировка, храни и хранителни добавки, тренировъчни и хранителни режими, специализирано оборудване и софтуер и много други.

За контакти с организаторите – тел. 088 843 6403 или 088 920 3606, или на имейл info@bsws.bg