fbpx

Марина Декова е персонален и онлайн треньор по фитнес от над 7 години. За момента се е отдала изцяло на здравословния начин на живот, чрез който качествено да подобри здравословното състояние на хората чрез разнообразно хранене и умерени тренировки.

От 2014 г. е онлайн треньор и специалист в най-голямата фитнес платформа в България – BodyConstructor.

До 2016 г. се занимава активно с бодибилдинг в категория “Бикини фитнес”. През 2014-2015 г. се състезава в категория “Бодифитнес”, където е бронзов медалист от квалификациите за Балканското първенство в Пловдив 2014 г.

През 2016 г. сменя категорията и излиза в „Бикини фитнес“, където на частен турнир печели сребърен медал, а на Турнир Пловдив става 4-та от общо 18 участнички. Марина е и личен треньор на няколко “Бикини фитнес” състезателки.

Любител е на силовите спортове и е бивш състезател по кросфит. На мнение е, че здрава и пропорционална физика се гради с балансирани тренировки, правилна техника и най-вече чиста храна.

Марина Декова се е занимавала активно с функционални тренировки и рехабилитация през последните няколко години. Сертифицирана е към “Фитнес Академия България” и “N.A.F.A”.

Тя не спира да експериментира със себе си, издирвайки най-ефективните силови и функционални методики за укрепване, конструиране и усъвършенстване на тялото и неговите физически възможности и визия.

Марина е горещ почитател на натуралните методи, които според нея са най-здравословният и ефективен способ за постигането на солидни дългосрочни цели при жени и мъже.

През 2017 година Марина стартира свой собствен проект „Щастлива бременност – щастливо бебе“, в който дава съвети и демонстрира упражнения за бременни жени, като главната роля е поверена именно на нея. Тя става вдъхновител за много бременни жени, които не знаят как да тренират и да се хранят по време на бременността си.

Малко по-късно, същата година, Марина става майка на първата си рожба. Оттогава насам, тя работи активно с бременни жени, кърмачки, жени, които искат да възстановят формата си след раждане. Тренировките за дамите, които преминават през този прекрасен етап от живота си, са насочени към възстановяване на тазовото дъно и диастазата.

От две години Марина Декова води групови тренировки за жени в две зали в София и създава специална общност, в която дамите се научават да слушат и да разбират тялото си.

По време на Bulgaria Sports & Wellness Show 2020 Марина Декова ще изнесе лекция на тема „Най-честите грешки, които хората правят, когато целят да отслабнат“.