fbpx

Инес се занимава професионално със спорт от 12 годишна. Първоначално тренира баскетбол в продължение на 6 години.

През 2005 г. участва в международния баскетболен камп „WAB camp“ и печели наградата за „най-полезен състезател“ (Most Valuable Player, MVP).

На 15 годишна възраст заминава за Америка, където печели награда за „Новобранец на годината“. През 2007 г. на Балканиадата за девойки до 18 г. отново става MVP.

След шест тежки контузии, Инес е принудена да се откаже от баскетболната си кариера. След това се занимава близо три години с плуване, което продължава да тренира и до днес.

Страстта ѝ към движението я вдъхновява да основе IFS – зали за кондиционни тренировки, където понастоящем тренират над 500 човека.

През 2011г., Инес поставя началото на блог за тренировки и хранене и вече има над 2000 авторски статии. Има 5 успешно издадени книги, изучаващи човешкото тяло и здравословния начин на живот – „Генът IFS: Визия за здраве“, „Кажи НЕ на глада: Възстанови метаболизма си от диети“, „В кухнята с Инес: 55 здравословни рецепти“, „Методът IFS: Изкуството да тренираш“, „В кухнята с Инес. Част 2: 55 здравословни рецепти“.

Инес Субашка провежда групови кондиционни тренировки, мобилност и индивидуални тренировки, като се е концентрирала върху това да помага на „обикновения“ човек да предизвиква себе си, да постига спортни постижения, „запазени“ само за професионалните спортисти, както и да разкрива потенциала си, надскачайки ограниченията си.
За Инес, залата е мини репетиция за живота – мястото, където в контролирани условия помага на хората да променят отношението към себе си, да влязат в по-добра форма, а после да използват всички усвоени качества, за да ги адаптират и в останалата част от живота си.

Квалификации и сертификати:

  • Restorative Exercise Specialist с Кейти Бауман
  • Neurokinetic Therapy Level 1 и 2 с David Weinstock
  • Precision Nutrition Level 1 и 2 Dr. John Berardi
  • Complete Human Performance – Hybrid Athlete с Alex Viada
  • Functional Range Conditioning Mobility Specialist с Dr. Andreo Spina
  • Wolf Gate Gym Internship с Olga Kalivoda
  • JK Fit motion TNS с Доц. Юлиан Карабиберов, доктор