fbpx

Роден в семейството на учители, Енчо Керязов се запознава с акробатиката на 6-годишна възраст.Силният му темперамент, обаче го насочва към цирковото изкуство, а енергията му го изтласква извън границите на България. Така в годините първо като акробат, а след 2000-та година и със самостоятелна кариера на еквилибрист, Енчо Керязов завладява големите арени на някои от най-добрите циркове в света.

Енчо Керязов е носител на множество престижни награди, сред които два пъти „Цирков артист на годината“, веднъж в Холандия а след това и в Германия, „Сребърна звезда“ – Франция и „Сребърен клоун“ на световния цирков фестивал в Монте Карло. Приет е в Галерията на легендите на Световното акробатично общество, на пищна церемония в Лас Вегас.

В България е вписан в първото издание на енциклопедията „1000 причини да се гордеем, че сме българи“. През 2011 г. става лице на австрийска пощенска марка с номинал 70 евроцента. На 24 май 2012 г., в чест на Деня на българската просвета и култура и по предложение на Съюза на артистите в България е удостоен с отличието „Златен век“. През 2013 г. получава приза „Сребърна мечка“ на международния цирков фестивал в Ижевск, столицата на сибирската Република Удмуртия, със своя коронен номер – силова еквилибристика. През 2016 г., той работи на някои от най-звездните и впечатляващи сцени в света. Общува с личности, като принцеса Стефани от Монако, Роджър Федерер, Арнолд Шварценегер, Джералдин Чаплин и много други.

През 2010 г., Енчо Керязов основава фондация, носеща неговото име, която подпомага български таланти. През тази година, за 9-ти пореден път, фондация „Енчо Керязов“ ще отличи талантливи български деца, в единственото по рода си шоу в България. Спектакълът, който събира най-добрите циркови и вариететни артисти от цял свят – НОЩ НА ЗВЕЗДИТЕ!

През тази година Нощ на звездите ще се състои на 21.03. 2020г, в зала Армеец, а билети за събитието могат да бъдат закупени < тук >